torsdag 10 september 2009

Den stora smällen

Igår så var vi uppe på öron för att göra lite fler tester på flickorna. Det var både ett vanligt hörseltest och så var det även ett benledningstest. Benledningstestet görs för att se vart i örat felet sitter, om det sitter i inner eller ytterörat. Ebba gjorde hörseltestet med hörlurar den här gången, ett så kallat lekautiometri, och hon var jätte duktig!
Vi fick reda på att Ebbas fel sitter i innerörat, i hörselsnäckan och det är inte opererbart. Vi fick även reda på att nedsättningen aldrig kommer att bli bättre, och att hon alltid kommer at få ha hörapparater. Alla dom sakerna har vart lite oklara förut i och med att vi inte har kunnat göra ett benledningstest förut.

Sedan var det Ellens tur. Vi kollade om vätskan i öronen var kvar, och i det vänstra örat var den borta men i höger var den kvar. Så nu ska det opereras in rör i Ellens öron, och det blir antagligen i båda eftersom hon har haft problem med vätska i båda. Och eftersom vätskan i vänster öra var borta så kunde det göras ett OAE test på Ellen (bebishörseltest), och då kom smällen... Ellen har också hörselnedsättning och kommer att behöva hörapparater.

JÄVLA SKIT!!! Hon har antagligen samma fel som Ebba har, ända skillnaden är att Ebba föddes med felet och det gjorde inte Ellen. Ellen klarade OAE testet på BB, men har inte haft så bra resultat på dom andra testerna sen efter det. Men vi trodde att det bara berodde på vätskan, för det gör oftast det. Men tydligen inte den här gången...

Så nu ska vi få en kallelse till operation för att operera in rör och när hon är sövd så ska dom passa på och göra en hjärnstamsaudiometri för att se i vilken frekvens som felet ligger, så programerar dom hörapparaterna efter den.

8 kommentarer:

  1. Vad tråkigt vännen. Stor kram till er

    SvaraRadera
  2. vad tråkigt...=( tur att det finns små och disktreta hörapparater iaf...kram på er

    SvaraRadera
  3. Vad tråkigt! Men samtidigt skönt att de upptäcker det så tidigt. Då blir hörapparaten en naturlig del i barnen liv och de kommer inte minnas livet utan. Varm kram!!

    SvaraRadera
  4. Tack min vänner för alla kramar, dom värmer faktiskt! Jag vet, det är bra att det upptäcks och "fixas till" så här tidigt. Just för att då kommer det bli naturligt med hörapparater och att språket inte påverkas. Men vi hade ju hoppats på att Ellen skulle klara sig iom att det har sett bra ut fram tills nu, förutom vätskan då. men men, det är inget att göra åt, bara att gilla läget.
    Tack än en gång för kramarna!

    SvaraRadera
  5. Trist! Och jag älskar dom minst lika mycket ändå, tänkt att dom får ha fina pärlor i grejer i öronen! =P
    Ringde dig igår, men inget svar, kanske kan höras idag, jag jobbar 12-18 lör,sön!
    Pusskrams, love!

    SvaraRadera
  6. uscha, tänker på er. men som de andra säger så är det bra att upptäcka sånt tidigt. ni har ju två super fina tjejer och nu blir de lite mer unika :D kramar weronika

    SvaraRadera
  7. Tråkigt.. Men som andra sagt, bra att hitta felet så tidigt! Skickar en kram! /Bella

    SvaraRadera